Millised maasikasordid on tervisele kõige kasulikumad?

Allikas: Postimees

Maaülikoolis jõuti selgusele, kuidas erinevad tegurid maasikate antioksüdatiivseid omadusi mõjutavad ning millistes viljades on nende tase kõrgeim.,

Aedmaasika viljad sisaldavad tervisele kasulikke, antioksüdatiivsete omadustega ühendeid - olulisemad on antotsüaanid, askorbiinhape, ellagitanniinid, foolhape, vitamiin E jt.

Loe edasi...

Katse: millise päritoluga maasikad kõlbavad süüa?

Allikas: Postimees

Postimees katsetas turul saadaolevaid erineva päritoluga maasikaid. Kuigi Serbia marjad said parima tulemuse, oldi üksmeelel, et päris õiget maasika maitset ei olnud neist ühelgi.

Hispaaniast imporditud maasikate kohta on levinud mitmeid jutte nendes sisalduvate taimekaitsevahendite jääkide kohta. Terviseameti läbi viidud proovide käigus Hispaania maasikatest küll midagi hullu ei leitud, kuid väike katse toimetuses tõestas, et head maitset neil samuti ei ole.

Välismaiste maasikate söömise käigus jäi kõlama üks – kõik ootavad kodumaiste lõhnavate ja magusate maasikate valmimist. Samas peab ka siin ettevaatlik olema, sest põllumajandusameti aianduse büroo juhataja Saima Evendi sõnul võib eestimaise maasika päritolu tõepärasuses olla kindel vaid siis, kui see on ostetud «oma kasvatajalt» otse kasvukohast või turul «oma müüjalt», keda juba usaldatakse. 

Loe edasi...